lauantai 18. huhtikuuta 2015

Ompelupaja seurakunnalla

Pääsiäisvaellus lähestyi Eurajoen seurakunnassa ja minua pyydettiin mukaan ompeluavuksi. Eipä paljoa tarvinnut kosiskella sillä oli hienoa päästä mukaan sellaiseen projektiin. Seurakunta oli hankkinut projektiin oikean lavastajan, Tuuli Seppälän, jolla oli näkemystä ja kokemusta vastaavista projekteista.

Ensimmäisenä päivänä meitä ompelijoita oli hieman enemmän, mutta ompelumaratonin loppusuoralla lopulta meitä oli kaksi ompelijaa. Oli niin hienoa, kun lavastajalla oli selkeä näkemys millaisia asujen pitäisi olla. Tuuli suoritti leikkaamisen ja me ompelijat pääsimme suoraan surautusvaiheeseen.

Toin omat välineistöni mukanani, jotta tutuilla koneilla homma sujuisi helposti. Mukaan otin aikas kasan ompelulankoja (tuo turkoosi pakki oli melkein täynnä niitä), neulatyynyn, saksia, mittanauhan, villasukat, esiliinan, ompelukoneen, saumurin, silityskeskuksen ja silityslaudan ym. pikkutavaraa.Ensin aloitimme suorakaiteen  muotoisilla isoilla huiveilla, kunnes lavastaja oli ehtinyt leikkaamaan ihokkaita. Asut olivat kolmeosaisia tai kaksiosaisia. Kaksiosaiset olivat kansalaisia ja kolmeosaiset hieman ylempiarvoisia kansalaisia. Tässä joitain kuvia asuista. Kuvattu kamerakännykällä, joten ovat hieman suttuisia.Punaisesta Marian puvusta ei ole parempaa kuvaa, se näkyy tuossa vasemmalla.Tässä raidallinen osa on huivi, joka on nostettu puvun päälle henkarille.Korkea-arvoisempi kansalainen voi käyttää puuvillasatiinista liiviä.


Monissa vaatteissa toinen ompelija teki osan vaatteista ja minä jatkoin viimeistelyyn.

Tämän Pilateksen viitan hän ompeli aivan itse:Hieno projekti, joka jää elämään vuosiksi seurakuntalaisten keskuuteen. Näitähän voi käyttää myös Joulun aikaan Jouluevankeliumin kerrontaan. Kiitokset kaikille yhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti