sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Keittiöremontti

 
 
Keittiöremonttimme on viimein valmis. Ompeluita ei ole siis syntynyt tästä syystä pitkään aikaan ja ajattelinkin laittaa tällä kertaa ainoastaan kuvia ennen ja jälkeen keittiöremontin :)
Priiffinä: 10m2 keittiötä vm. -69, aiempi remontti tehty vuonna 2003. Suuri osa rungoista säästyi remontissa. Kaikki pinnat menivät uusiksi.


Ennen:
 Tumma helmipaneeli mäntykatto, jossa näkyi ei-niin-tummunut osa, jossa verholauta oli joskus ollut. Tämän kattopaneelin kohtalosta käytiin keskustelua, mutta onneksi pidin pääni ja sain maalatun helmipaneelikaton. Paljon ilmeikkäämpi kuin mdf :)

 Kuvassa näkyvät mäntyiset ovenpielet ja seinän yläreunassa kupariset vesiputket, jotka ilahduttivat meitä ulkonäöllään jo 4,5 vuotta. Kattovalaisin oikein loistaa vaaleana yksityiskohtana.

Tässä kuvassa näkyy vanhan hanan paikat kaakelissa, kun päätimme siirtyä pöytähanaan putkiremontin yhteydessä. Kaakelit ovat tuollaiset ihan kivan väriset, mutta kukkakuviot eivät viehättäneet eivätkä nuo reiät seinässä. Tapetissa on vanhan maustehyllyn muotoinen kuvio :)

 Vanhaa konekantaa. Nämä saivat uuden kodin facebookin kautta :)

 Tästä näkyy, miten vuoden 2003 Puustellin keittiön laminaattitason reunasta on lähtenyt väritys. Taso oli tuollainen jo 4 vuoden käytön jälkeen, ellei aiemmin.

Tässä yksi suurin muutos, eli jääkaappi ei sijaitse enää tuossa paikassa. Näkyvissä myös ikkunanpuitteet, jotka kaipaavat maalia.


Jälkeen:

 Valkoisen kauniin helmipaneelin muoto erottuu selvemmin.

 Keittiöremontissa pidimme saman liesituulettimen, koska se sopi kokonaisuuteen. Muut koneet uusittiin.

Jääkaappi upotettiin kylmiön seinästä sisään, jolloin lattiatilaa vapautui rutkasti lisää. Myös pakastin pääsi yhdistelmäkaapin alaosassa keittiön puolelle.

 Keittiön ikkunan puitteet saivat uuden maalin ja helat puhdistettiin kirkkaiksi. Tämä operaatio pitäisi toteuttaa vielä moneen ikkunaan, mutta taitaa jäädä... hamaan tulevaisuuteen. Tämä keittiön seinä tapetoitiin yksivärisellä tapetilla ja muissa seinissä on helmiäishohtoinen himmeä kukkaiskuvio.


Lopuksi vielä 7 vuotta remontissa pyörinyt keittiöjakkara tai emännänjatke tuunattuna oikeaan tarkoitukseensa. Tässä näkyy myös uusi lattia, tammilaminaatti.Jakkaran paikka on tuossa jääkaapin edessä, josta tytär pääsee hakemaan itse tavaroita.

Keittiötuparit pidettiin tänään ja lahjaksi tuli uusia kattiloita, kun lähes kaikki vanhat eivät toimi induktiolla. Kyllä nyt kelpaa kokkailla. Ihanaa!

Keittiöremonttia olen suunnitellut ainakin 4 vuotta ja nyt se viimein valmistui. (Nyt on hieman tyhjä olo, mutta kai se tästä sitten.) Mitähän seuraavaksi! ;)

Mukavaa kevään jatkoa!

3 kommenttia:

  1. On kyllä hieno, valoisa ja varmasti toimiva keittiä. Kyllä tuolla tosiaankin kelpaa kokkailla :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten kaunis tuli tuosta paneelikatosta!! <3

    VastaaPoista
  3. Helmipaneelikaton "helmi" löytyi paremmin maalauksen jälkeen ;)

    VastaaPoista