perjantai 8. elokuuta 2014

Koulun alku ja saumurin surina

Ihanaa elokuuta!

Viime kuussa sain kaksi hyllyä, jotka kuuluivat papalleni ja keksin heti niille käyttöä. Olin jo aiemmin rullaillut puuvillakankaitani tällaisille minipakoille. Sisällä pahvinpala pitämässä pakkaa oikoisessa.Sitten saapui nämä hyllyt... Ja tadaa, aiemmin tekemäni kangaspakat, kahdenkokoiset olivat kuin tehdyt noihin hyllyihin. Ylähyllyyn isommat ja alahyllyyn pienemmät. Katso vaikka!
Siitäpä alkoikin kovat tohinat työ/vierashuoneessamme. Nyt sain inspiraation aivan silmieni alle, innostamaan ompelemaan. Pöytänä minulla on entinen ruokapöytämme ja sen kaksi tuolia, jolloin ei tarvitse siirtää tuolia. Nostaa vaan hieman pyllyä ja taas voi surauttaa.Ruskeassa pienessä vetolaatikossa minulla on ompelulankoja. Kaikki eivät vaan "valitettavasti" enää mahdu siihen :)Tänään sain inspiraation alkaa surauttelemaan ekaluokkalaiselle vaatteita saumurilla. Saumuri onkin saanut tovin levätä, kun ompelukone siinä vieressä on joutunut tekemään kaiken työn. Kankaat ovat marinoituneet jo tovin kangassäilöissäni, mutta nyt ne pääsivät viimein tositoimiin.

Aloitin legginseistä ja niitä varten minulla oli Kontista löytämäni Nanson neulos (keskimmäiset). Vaikuttaisi siltä, että neuloksessa on jotain muuta kuin puuvillaa, mutta en ehkä koskaan saa tietää mitä. Lämpimät ovat varmasti. Sitten pureuduin farkkuneulokseen, josta olen suunnitellut leggareita noin kolme vuotta... Heh, näin mulla aina käy. Mut viimein!! Kaava oma.Lahkeissa sopivasti kasvunvaraa ja riittävän korkea vyötärö :)Ja sitten vielä yksi vaatekappale, johon olen etsiskellyt mallia jo hyvän aikaa. Ostin kirppikseltä risaisen (huomasin vasta kotona), mutta ihanan tunikan tyttärelle ja hän ihastui siihen ikihyviksi. Valitettavasti tunikaa ei kehtaa pitää muuta kuin kotona, joten salonkikelpoista versiota kaivattiin. Tässä se on. Kaava jäljitelty kaupan tunikasta, pienin muutoksin. Kankaana ihanaakin ihanampi ja laskeutuva viskoosineulos.

 


Edessä pieni rypytys, joka tuo jotain mukavaa yksityiskohtaa miehustaan. Tämä sopii hyvin noiden legginsien kanssa.
Pahoittelen värien eroja. Laiskana en jaksanut ottaa oikeaa kameraa esiin vaan kuvasin Lumialla... I know, I know.

Tilkkutyöstäkin pitäisi blogata, niitä on nyt tullut surauteltua, mutta en ole vielä saanut niitä blogiin asti. Just you wait!

Mukavaa koulujen alkua!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti